PRAISE HIM in nieuwe outfit

PRAISE HIM is het jubileumjaar begonnen met het oratorium 'Een nieuw begin'. Het thema van dit jubileumjaar is ook 'een nieuw begin'. Ter gelegenheid hiervan heeft PRAISE HIM zich in nieuwe outfit gestoken. Dit was voor het eerst te zien tijdens het Passieconcert op 24 maart in de Bethelkerk te Zwijndrecht.

Hierboven ziet u PRAISE HIM in de nieuwe outfit en hieronder nog in de wel bekende toga's, waarin PRAISE HIM zo nu en dan ook nog wel te zien zal zijn.  

Meerdere foto's van de nieuwe outfit vind u op de fotopagina.
'PRAISE HIM' viert 25-jarig jubileum met Massale koor en samenzang op 20 oktober - deel 1
'PRAISE HIM' viert 25-jarig jubileum met Massale koor en samenzang op 20 oktober - deel 2
'PRAISE HIM' viert 25-jarig jubileum met Massale koor en samenzang op 20 oktober

Op zaterdag 20 oktober 2018 gaf 'PRAISE HIM' een massale koor en samenzangavond t.g.v. haar 25-jarig jubileum. Tijdens deze avond maakte MerweTV hiervan opnamen t.b.v. haar Zendgroep Kerken en heeft dit ook op Youtube geplaatst. Hierboven vind u beide uitzendingen en kunt u vanaf onze website nagenieten van deze prachtige mooie avond.


'PRAISE HIM' zingt bij de Last Post te Ieper op 17 april 2015
Praise Him zingt bij de Last Post te Ieper op 17 april 2015

Tijden de koorreis naar Ieper en Gent op 17 en 18 april 2015 heeft PRAISE HIM een bijdrage geleverd aan de Last Post bij de Menenpoort te Ieper. Dit is een soort Romeinse triomfboog. Een plaats, waar de Britse troepen naar het front trokken om elkaar af te lossen en waar velen niet meer leven terug kwamen. In 1927 werd die poort opgericht en ze bevat de namen van bijna vijfenvijftigduizend militairen uit het voormalige Britse imperium, die gesneuveld zijn voor 15 augustus 1917. Iedere avond opnieuw, jaar in jaar uit sinds 1929 wordt hier om 20:00 uur  in alle weersomstandigheden, de Last Post geblazen   als nagedachtenis aan al die duizenden soldaten die sneuvelden in die vreselijke periode. En vorige week vrijdag stonden we erbij. Eerst een lezing, toen de Last Post en vervolgens een moment stilte…..

Daarna begonnen wij te zingen. Eerst “Blijf bij mij Heer” en daarna “Heer wees mijn Gids” en ondertussen werden er kransen gelegd. Een moment, dat de rillingen over je rug liepen!

 

Voor meer informatie kunt u de pagina Concertreizen op het tabblad Activiteiten bezoeken.
Jan Quintus Zwart nieuwe dirigent ’PRAISE HIM’

'Met elkaar zingend getuigen van persoonlijk geloof' 
Jan Quintus Zwart is de nieuwe dirigent van het Chr.Gem.Drechtsteden-koor Praise Him. Hij heeft de muzikale leiding overgenomen van Martin Zonnenberg. 
De nieuwe leidsman stamt uit een familie die vooral in protestants christelijk Nederland heel veel jaren de toon heeft gezet. Met name zijn grootvader, de organist Jan Zwart, was een inspirerende figuur. Een toonkunstenaar die de protestantse orgelcultuur kleur en glans heeft gegeven. 
Jan Quintus Zwart spreekt er over met warmte in zijn stem. "In onze familie was hij bijna een mythische figuur. Hij, maar ook wij als familie, zijn geraakt door de combinatie muziek en evangelie': Zelf is het vooral de menselijke stem die hem raakt. "Weet je, je hart zit dicht bij je stembanden en dus kunnen mensen verdriet en blijdschap juist in het lied zo wonderlijk mooi en indringend tot uitdrukking brengen". 
De nieuwe dirigent van Praise Him is in Nederland bepaald geen onbekende. Vooral zijn betrokkenheid bij het programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep heeft daar aan bijgedragen. En niet te vergeten de inspirerende wijze waarop hij het Holland Koor dirigeert, waarmee hij geregeld concerten gaf en geeft in Israel. 
Blijft de vraag waarom zoveel mensen zo graag zingen? Wat is voor hem bijvoorbeeld de aantrekkingskracht van zo'n groot christelijk koor als Praise Him? Zwart twijfelt niet. "Weet je, veel oude en nieuwe liederen spreken de mensen nog altijd aan. Mijn collega André Bijleveld formuleerde het zo: 'Het koor is voor velen nog het enige dat ze bindt aan de kerk der vaderen: Dat is ook mijn ervaring. Het is voor velen een kapstok, een belangrijk voertuig voor gelovigen. De kracht van die boodschap wordt door velen onderschat. Zelfs door predikanten". Daarom is hij verguld met het feit dat hij vanaf donderdag 25 augustus Praise Him mag leiden. Zijn benoeming ervaart hij niet als toeval, maar als Gods leiding in zijn leven. Hij zegt het zonder aarzelen of opsmuk. En hij kijkt er nu al naar uit. 
Of hij streeft naar het grootste en/of beste koor van Nederland? "Nee, dat is niet mijn ideaal. Uiteraard moet je juist als christelijk koor optimaal willen presteren. Maar met elkaar zingend getuigen staat beslist voorop. Leuk als mensen klappen na afloop van een concert, maar het is nog veel fijner als iemand door onze zang in stilte gesterkt of getroost wordt. Dat mensen in hun hart worden geraakt! Als koor en dirigent moet je dat gezamenlijk uitstralen en met minder geen genoegen nemen". 
Hij ziet er niet tegenop wekelijks naar de Andreaskerk in Hollands oudste stad te rijden. "Misschien kom ik mijn neef Boudewijn Zwart, beiaardier van de Grote Kerk, nu wel wat meer tegen".
AD DRECHTSTEDEN
redacteur: HERMAN KERSBERGEN
’Koren gaan echt niet verloren’

Jan Quintus Zwart is niet bang is voor de teloorgang van koren door de vergrijzing. "Natuurlijk verandert er veel, maar we moeten er niet zo spastisch over doen. Ook ik hoor steeds de kreet; 'We moeten jongeren voor ons winnen'. Over welke leeftijdsgroep praatje dan? Welk repertoire kies je? Veel oude en vertrouwde liederen spreken jong en oud nog altijd aan. Dus moet je als koor vooral je eigen identiteit bewaken. Daar horen eigentijdse teksten en muziek bij.
Een koor als Praise Him moet al zingend het persoonlijk geloof een stem geven. Elk lid zou daar met overtuiging voor moeten gaan!"


Nu te verkrijgen: 
Onze nieuwste CD

"TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID"
'Praise Him'
o.l.v.
Jan Quintus Zwart
opgenomen in de

Grote Kerk
te Dordrecht
prijs: € 14,95
BestelEerstvolgende concert: 13 april Zwijndrecht Bethelkerk, Rotterdamse weg 73