Solidariteitsconcert voor Israël op 25 november 2023 in de Grote Kerk van Apeldoorn

Het concert stond al lang gepland; het zou het slotconcert zijn in de reeks mazzeltovconcerten, de kers op de taart zeg maar. Praise Him heeft meegezongen in Katwijk en in Deventer en nu dan samen met de andere koren van Jan Quintus als het 'groot samengesteld Holland-Koor'. Maar wie had gerekend op 7 oktober? Het maakte alles anders. Opeens was het niet een feestconcert, maar werd het een solidariteitsconcert. Solidair met Israël in deze moeilijke tijd (zonder de 'gewone argeloze Gaza inwoner te vergeten).

 

Om 11.00 uur vertrok een delegatie van Praise Him per bus naar Apeldoorn. Daar werd eerst gerepeteerd als het 'groot Holland Koor' en daarna als koor met het Hineni Symfonie orkest. Na een verdiende pauze zaten we klaar en zagen we de kerk aan het begin van de avond volstromen.

 

Het werd een heel mooie avond: het was heerlijk zingen met zo'n groot koor, begeleid door orgel (Ronald IJmker), piano (Mark Brandwijk) en het Symfonie-orkest. En natuurlijk niet te vergeten door Noortje van Middelkoop op de panfluit. Jan Quintus dirigeerde zeer gepassioneerd het koor, het orkest en de samenzang. Aan zijn manier van dirigeren zag je af dat Israël hem na aan het hart ligt. Mooie zang van Gilad Nezer (wat een stem!) en Marcel van der Poel en dito muzikale intermezzo's van het Hineni orkest alleen en met Noortje van Middelkoop. De toespraak van ds. Willem Glashouwer, die refereerde aan de door Hamas vrijgelaten vrouwen en kinderen. Één kind waarvoor hij persoonlijk gebeden had, omdat zij op 'zijn' (op een eerdere bemoedigingsavond uitgereikte) poster stond.  Alles bij elkaar maakte het een geweldige avond. Er werd gecollecteerd en ook deze avond bracht weer een mooi bedrag op van ruim € 33.000.

 

Daarna de bus in en richting Dordrecht. Het was heel laat (of eigenlijk vroeg) toen de bus op de Weeskinderendijk stopte, maar het was het dubbel en dwars waard.

Psalm 122 zegt: Bid voor de vrede van Jeruzalem. Zo mogen we op weg zijn naar Zijn eeuwige Shalom.

Foto's van deze avond zijn te zien in het fotoboek.
Vanaf 1 januari 2024 is de

nieuwe repetitielocatie: 

Zalencentrum van St. Vrienden

van De Hoop

Provincialeweg 122

3329 KP  DordrechtEerstvolgende concert: 27 juni Kerkbuurt 131, Sliedrecht Grote Kerk