Passieconcert op zaterdag 16 maart 2024 in de Bethelkerk in Zwijndrecht

Op zaterdag 16 maart 2024 gaf Praise Him een Passieconcert in de Bethelkerk in Zwijndrecht. We keken echt naar deze avond uit, want samen met ‘ons’ kerstconcert (het Kerstfeest in de Grote Kerk) is dit passieconcert echt wel een van de hoogtepunten van het jaar. In de lijdenstijd, onderweg naar Goede Vrijdag en (God zij dank) Pasen, te mogen zingen van onze Here Jezus, die voor onze zonde zo moest lijden en aan het kruis genageld werd, dat komt zo zingend echt bij je binnen: “Hij voor mij”, wat een wonder van genade!

 

De Bethelkerk was goed gevuld, zeker gezien het feit dat er ook in deze periode veel Passie- en Paasconcerten worden gegeven. Het programma was heel afwisselend, er was uiteraard ook ruimte voor samenzang. ’Praise Him’ werd op voortreffelijke wijze begeleid door Ronald IJmker (orgel) en Kees de Bruin (piano). Zij namen tevens de instrumentale intermezzo’s voor hun rekening. Zoals altijd was de algehele leiding in handen van onze enthousiaste dirigent Jan Quintus Zwart.

 

Er werden bekende Nederlandstalige nummers gezongen met mooie koorbewerkingen, denk aan ‘Op die heuvel daarginds’ en ‘Leer mij, o Heer Uw lijden recht betrachten’. Engelstalige nummers, zoals ’Lenten Meditation’ en ‘Three crosses of shame’ en een lied in het Latijn ‘Pacem’ (dona nobis pacem, geef ons vrede). In deze tijd zeker een toepasselijk gebed. Jan Quintus nam bijna aan het eind van het concert, heel ongebruikelijk (hij noemde het zelf ook zo) de microfoon. Hij vertelde dat zingen eigenlijk 2x bidden is en dat sinds corona heel veel koren er niet meer zijn. Dat dat dus betekent dat er in deze tijd eigenlijk veel minder gebeden wordt, terwijl dat zo nodig is. Hij riep mensen op vooral te gaan zingen, thuis of bij een koor. Wij staan er zeker voor open om mensen mee te laten ‘proeven’ van het zingen bij een koor, zonder directe verplichting van een lidmaatschap. Welkom!

Aan het einde van de avond mochten we dankzij Pasen ook richting de toekomst kijken. We zongen ‘Maranatha’ en ’Een Toekomst vol van hoop’. We eindigden de avond met ’U zij de glorie’. We zijn dankbaar dat we terug kunnen kijken op een heel mooie avond! Voor een foto-impressie klik hier. De leden kunnen op het ledenportaal terugkijken (eerst wel inloggen) via video. Mocht u het concert willen (terug)kijken, klik dan hier.
Vanaf 1 januari 2024 is de

nieuwe repetitielocatie: 

Zalencentrum van St. Vrienden

van De Hoop

Provincialeweg 122

3329 KP  DordrechtEerstvolgende concert: 27 juni Kerkbuurt 131, Sliedrecht Grote Kerk